14 Iunie 2010 – Consumul de cereale integrale scade riscul de diabet zaharat tip 2

Un studiu ( Health Professionals Follow-up Study the Nurses’ Health Study (NHS) I and II) publicat in Archives of Internal Medicine arata ca inlocuirea in alimentatie a orezului alb cu cereale integrale, inclusiv cu orez brun scade semnificativ riscul de diabet zaharat tip 2. Studiul a fost efectuat pe 39.765 de barbati si 157.463 de femei. S-a constatat ca la cei care consumau mai mult de 5 portii de orez alb pe zi riscul de diabet zaharat tip 2 era mai mare fata de cei care consumau orez brun sau alte cereale integrale. Se recomanda ca cerealele, inclusive orezul, sa constitue principala sursa de glucide, din care jumatate ar trebui sa fie cereale integrale. Astfel , inlocuirea cerealelor rafinate cum este orezul alb cu cereale integrale (orez brun) ar preveni aparitia diabetului zaharat tip 2.

Arch. Intern. Med. 2010;170:961-969

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>