2 iunie 2008 NEW YORK (Reuters Health)

Acoperirea capului poate creste riscul de moarte subita la sugari

Un studiu recent publicat de Dr. Edwin A. Mitchell de la Universitatea Auckland din Noua Zeelanda arata ca acoperirea accidentala a capului sugarului in timpul somnului pare sa fie in stransa legatura cu riscul de moarte subita. Aceste descoperiri vin sa sprijine recomandarile mai vechi de a nu lasa in patul copilului paturi sau scutece.
Cercetatorii au analizat 393 de cazuri de moarte subita a sugarului din Noua zeelanda intre anii 1987- 1990 si a 333 de cazuri din Germania intre anii 1998- 2001.
Astfel, studiile au arata ca 15.6% dintre sugarii inclusi in studiu din Noua Zeelenda si 28.1% dintre cei din Germania au avut capul acoperit.
Sugarii care au avut capul acoperit erau foarte transpirati ceea ce demostreaza ca acoperirea s-a produs inaintea decesului. Sugarii mai mari sunt mai predispusi de a avea capul acoperit deorece functiile motorii sunt mai perfectionate, acestia se misca mai mult in timpul somnului si risca sa isi acopere capul si sa se sufoce.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>