7 octombrie 2008

Asociatia consumatorilor de produse pentru sanatate (Consumer Healthcare Products Association (CHPA)- SUA) a introdus un mesaj pe produsele impotriva tusei si racelilor de a nu fi utilizate la copiii sub 4 ani fara acordul specific al pediatrului!
Scopul acestor mesaje este de a folosi aceste medicamente justificat si de a impiedica parintii sa trateze copiii mici fara acordul doctorului.
Unul din aceste mesaje este de a nu administra copiilor produse care ii fac sa doarma, cum ar fi cele cu antihistaminice
Dar ce se poate da totusi unui copil racit ?
Tot acest sudiu ne reaminteste ca nu s-a inventat inca nimic care sa vindece raceala, ci doar proprii anticorpi ai copilului care se vor forma dupa cateva zile de boala (5 – 10 zile). Pana atunci va trebui sa il ajutam sa se lupte astfel :
hidratare corespunzatoare;
antitermice ( sub control medical);
miere pentru tuse sau pentru dureri de gat la copii mai mari de 1 an;
pentru a desfunda nasul se folosesc solutii saline, umidificatoare de camera ;
Pentru a putea respira mai usor, copilul va dormi cu toracele pe un plan inclinat la aproximativ 30-40 de grade ( se va ridica salteaua patului, nu se vor pune perne direct sub spatele copilului)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>